top of page
Betande kor - Husa Jordbruk.jpg

Om Husa Jordbruk

Ax.png

Vi som driver gården

Vi som driver Husa Jordbruk är Karl, Janni, Theodor och Tuva.
 

Karl är en före detta sjökapten som nu gått iland för att uppfylla sin dröm om att få bruka jorden samt förbättra och skapa en hållbar livsmedelsproduktion. 
 

Janni är forskningssjuksköterska, men ökar gradvis sin delaktighet i gården genom att vara ansvarig för butiksförsäljning, event och vår grönsaksodling.

Husa Jordbruk arrenderar Husa Gård i Vallentuna. Husa Gård var en av initiativtagarna till KRAV och blev tilldelat det första medlemsnumret inom organisationen.

Våra medhjälpare

Våra medhjälpare Theodor och Tuva gillar också att vara med och hjälpa till på gården. Theodor är ofta med och inspekterar pappas jobb och brukar få vara med och testköra de olika maskinerna. Ja...vissa medhjälpare sover ju mer än hänger med i vad som händer, men Tuva gillar ändå att följa med pappa på jobbet.

Janni och Karl - Husa Jordbruk
Barn med hörselkåpor
Sovande baby i traktor

Djuren på gården

Vi har idag ca 120 nötkreatur på gården av den lugna och trevliga rasen Hereford. Hos oss får de gå fritt ute i hagen hela året om och äter endast ekologiskt odlat gräs och ensilage här på gården.

Från det att kalvarna föds lever de sedan hela sin livstid, glada och lyckliga på vår gård. Beroende på kön och reproduktion så lever djuren mellan 3 - 8 år hos oss. 

Ett stort antal nötkreatur som vilar i gräset hos Husa Jordbruk
Om Husa Jordbruk - Skördetröska som skördar på åkern
Stort flak med massor av halmbalar
Vad vi odlar

Här på gården odlar vi helt ekologiska spannmål såsom havre, vårvete och vårkorn. Vi hoppas på att kunna utöka med kulturspannmål nu våren 2023. Efter skörd säljs spannmålen vidare till foder eller livsmedel, beroende på kvalitet.

Utöver våra spannmål, så odlar vi också GEV (Godkänd Ekologisk Vallodling) som passar utmärkt till ensilage inom mjölk- och köttproduktion.

Vår vision

Vi vill skapa ett jordbruk som klarar sig själv. Med det menar vi att allt som produceras på gården ska ha en mening och vara en del i kretsloppet.

 

Med fokus på ekologisk odling och biologisk mångfald ska jorden inte behöva återhämta sig eller "lagas" utan den ska alltid vara i toppskick.

bottom of page